Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gajo Gábor

Minimálisan, de csökkent a végzetes közlekedési balesetek száma Szerbiában

2019-11-17
20:29
2019-11-17
22:17
Forrás
Vajdasági RTV
Az év eleje óta 471 személy vesztette életét a szerbiai utakon és több mint 16 ezren sérültek meg közlekedési balesetekben.

Az illetékesek szerint ezek a számok elmaradnak a tavalyi adatoktól, ugyanis 2018-ban 477-en haltak meg a közutakon. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy továbbra is fontos az, hogy a sofőrök ügyeljenek arra, hogy kapcsolják be a biztonsági övüket, továbbá ne üljenek ittasan a volán mögé. Az adatok egyébként azt mutatják, hogy a világon évente 1,5 millió ember hal meg közlekedési balesetben.

közlekedési baleset

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.