Ugrás a tartalomra
Szerbiai Vámhivatal

Műtrágyazsákok közé rejtőzött migránsokat találtak a verseci határátkelőnél

2019-03-21
14:06
2019-03-21
14:12
Forrás
Pannon RTV
A tehervonat vagonjában 17 illegális bevándorlót, köztük négy kiskorú gyermeket fedeztek fel a vámosok.

A vonat Romániából Újvidék felé tartott, amikor a verseci átkelőnél formális ellenőrzést tartottak. Amíg a szerelvény várakozott, a vasút munkatársai az egyik vagonból kiszűrődő emberi hangokra lettek figyelmesek, amiről azonnal értesítették a határrendészetet. A részletes ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik vámzár megsérült, a hatalmas, műtrágyával tömött zsákok között pedig 17 migráns bújt meg. Nem hivatalos értesülések szerint az illegális bevándorlók március 19-én éjjel szálltak fel a szerelvényre. Állításuk szerint az úgynevezett segítőjük azt mondta nekik, hogy a vonat Németországba tart, és fejenként kétezer eurót kért tőlük a segítségért.

migránsok

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.