Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Ne a büntetés miatt vezessünk szabályosan!

2019-08-22
20:30
2019-08-22
20:47
Forrás
Pannon RTV
Több mint 300-an haltak meg év eleje óta Szerbia útjain.

Habár júliusban is sok volt a baleset, sok éves tapasztalatok alapján az augusztus a legfeketébb hónap. Ilyenkor 40 százalékkal több a szerencsétlenség, mint az év többi hónapjában. Most akciót szervezett a közlekedési rendőrség, hogy felhívja a biztonságos közlekedésre a figyelmet.

Augusztus elején az autópálya Horgos felé vezető szakaszán Bácsfeketehegy közelében tragikus baleset történt. Egy dán rendszámtáblájú Citroën C4 típusú gépjármű sodródott le az útról. A szerencsétlenségben egy 40 éves nő vesztette életét, egy 7 éves gyermek, valamint egy kisbaba pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Hét nappal később egy újabb tragikus baleset történt. Akkor négy ember vesztette életét, négyen pedig súlyosan megsérültek, amikor az ibari autópályán Županjac közelében karambolozott egy BMW és egy Dacia márkájú jármű.

Júliusban 63 személy vesztette életét a szerbiai utakon. Ez 30 százalékkal több mint tavaly ilyenkor. Ez azt jelenti, hogy minden nap átlagosan két ember hal meg valamilyen közlekedési balesetben. Szabadka és körzete is szerepel ebben a szomorú statisztikában.

Rendőrök

A rendőrség egy átfogó akciót kezdett. Fokozottan ellenőrzik a forgalomban résztvevőket. Szabadkán három helyszínen mérték az autósok haladási sebességét: az autóúton, Palicson és a stadionnál. Az akciót augusztus 28-án megismétlik. „A rendőrség tisztviselői szeptember 30-ig figyelmeztetik a közlekedőket a gyors vezetés kockázatára. Arra intjük az autósokat, hogy tartsák be az előírt sebességeket. Ne üljenek volánhoz alkohol fogyasztása után. Mindenképpen kössék be a biztonsági öveiket és ne használjanak vezetés közben a telefonjukat” - részletezte a projektet Gajić Vladan, a szabadkai rendőrségi kirendeltség közúti osztályának vezetője.

Mérik a sebességet a rendőrök

Tavaly Szabadkán és körzetében 485 közlekedési baleset történ, amelyben 10 személy vesztette életét. A balesetek több mint felét a gyorshajtás okozta. A legtöbb baleset hajnali 5 és 6 óra között történik, de kockázatosak a déli órák, valamint a 21 és 23 óra közötti időszak is.

közlekedés
baleset
biztonság
rendőrség
akció
gyorshajtás
alkohol
biztonsági öv

Most

19:50, Frissítve: 07:04

Az igazi 007-es ügynök

A titkos ügynök általában észrevétlenül, titokban végzi munkáját. Egyetlen világhírű ügynök tevékenységét ismeri szinte mindenki, ez pedig James Bond.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.