Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nem ez volt az első tragikus baleset a Kúla-Kishegyes csatornánál

2021.06.13
16:17
2021.06.13
17:10
Forrás
Pannon RTV
Két helyi fiú fulladt bele a Kúla-Kishegyes csatornába tegnap délután.

Tragédia történt Bácsfektehegyen. A 14 és 16 éves gyerekek a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon tartózkodtak, ott történt a tragédia. A kiérkező mentősök csak a halál beálltát tudták már megállapítani.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A nyomok még jól láthatóak, ahol lesétáltak a vízig. A szemtanúk elmondása szerint az egyik fiú tudott úszni, a másik pedig nem, és valószínűleg, amelyik nem tudott úszni, beleesett a csatornába. Miközben küzdött az életéért maga után rántotta barátját, így következett be a tragédia.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A helyiek szerint veszélyes közlekedni a csatorna mindkét oldalán, főleg olyan személyeknek, akik nem ismerik a környéket. Ez is hozzájárulhatott a tragédiához. Spičanović Nikola, Szikics: „A kérdés az, hogy a csatorna mentén, a vasútállomásig miért nincs felhúzva drótkerítés? Egészen a csatorna végéig nincs ilyen, miért nincs mindkét oldalon?” A férfi hozzátette, ez talán megelőzhette volna a tragédiát.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A baleset időpontjában többen is tartózkodtak a csatorna környékén - mondták el stábunknak kamerán kívül az egyik ottani földön dolgozó emberek. Szerintük a jó idő beköszöntével sokan megfordulnak itt, fürödni jönnek, ami egyébként tilos. Az egyik átjárónál tábla is figyelmeztet erre.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szemtanúk azt is elmondták stábunknak, hogy a fiatalok segítségére egy másik csoportból álló fiatal társaság igyekezett. Valószínűleg ők hívhatták ki a mentőket és a tűzoltókat, akik több egységgel is a helyszínre érkeztek.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nem ez volt az első baleset az elmúlt időszakban a Kúla-Kishegyes csatornánál, amely tragikusan végződött. Egy évvel ezelőtt három fiatal vesztette életét, miután autójukkal letértek az útról és egyenesen a csatornában landoltak. A baleset helyszínére akkor táblákat helyeztek ki, de még így sem bizonyul biztonságosnak az átjáró előtti kanyar - mondják a helyiek.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szombati tragédia kapcsán az első hivatalos közlések szerint ki lehet zárni az erőszakos bűntett lehetőségét. A szabadkai felső ügyészség hatáskörébe tartozik az eset, amely dolgozik a tragédia pontos okának a felderítésén - tájékoztatnak az illetékesek.

csatorna
tragédia
víz
rendőrség
mentő

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű