Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Nem lehet elégszer elmondani

2022.08.18
12:38
Forrás
B92
A tűzoltókocsik szirénájától hangosak az utcák nap mint nap.

Augusztus eleje óta, nem egész három hét alatt, 1712 tűzhöz hívták ki a tűzoltókat Szerbiában. A lángok többsége nyílt terepen keletkezett, összesen 1357 esetben.

A Belügyminisztérium és a Rendkívüli Helyzetek Szektora arra kéri a lakosokat, hogy ne gyújtsanak tüzet sem az erdőkben, sem a tisztásokon, ne égessék az aljnövényzetet, mert a lángok gyorsan elterjedhetnek, és ezzel nem csak anyagi kárt okozhatnak, hanem az emberéletet is veszélyeztetik.

A tűzgyújtási tilalom megsértéséért egyébként 50 ezer dinár büntetést is megfizettethetnek.

tűz
tűzoltó
bírság
figyelmeztetés
tűzgyújtási tilalom

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.