Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY)

Nyomozással nem sikerült kideríteni, hogy jutott méreghez Slobodan Praljak

2018.11.02
18:56
Forrás
MTI
A volt boszniai horvát tábornok ciánkálival öngyilkosságot követett el még tavaly novemberben a tárgyalóteremben, miután a hágai Nemzetközi Törvényszék jogerősen háborús bűnökért elítélte.

A holland államügyészség közleménye szerint a nyomozás során nem derült fény a bűncselekményre. A börtönben és a tárgyalóteremben felvett képfelvételek nem mutattak semmi gyanúsat, sem azt, hogy Praljak fiolát vitt be a tárgyalóterembe, sem azt, hogy valaki időközben odaadta neki. Az államügyészség nem zárja ki, hogy a volt boszniai horvát tábornok régóta birtokolta a mérget, amelyet szárazanyagként is tárolhatott, és amelyből kis mennyiség is elég volt az öngyilkossághoz.

Slobodan Praljak
méreg
Hága

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű