Ugrás a tartalomra
Pixabay

Öngyilkos lett a börtönben a bécsi merénylet egyik gyanúsítottja

2021.02.05
10:09
Forrás
heute.at, Kronen Zeitung
Osztrák lapértesülések szerint, a gyanúsított vélhetően öngyilkosságot követett el, személyazonosságát a hatóságok egyelőre nem fedték fel.

A rendőrség szerint az idegenkezűség gyanúja egyelőre nem merült fel, ugyanakkor ezt csak a boncolás után tudják biztosan megmondani.

A november másodikai bécsi merényletben 4 civil halt meg, miután gépfegyverrel tüzet nyitottak a járókelőkre a város legnagyobb zsinagógája melletti utcában. Az egyik támadót a rendőrök még aznap este utolérték és lelőtték. A támadásban további 23 személy szenvedett sérüléseket

Eddig összesen 17 gyanúsítottat tartóztattak le, akiknek mind volt valamilyen kötődése a merénylőhöz.

Ausztria
merénylet
Bécs

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.