Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Őrizetben az EP szocialista alelnöke

2022.12.10
17:11
Forrás
hirado.hu
Korrupció és pénzmosás elleni razzia során vették őrizetbe pénteken az Európai Parlament szocialista alelnökét, a görög Eva Kailit Belgiumban.

A helyi ügyészség eddig öt embert tartóztatott le. Sajtóhírek szerint azzal gyanúsítják őket, hogy a futball vébét rendező Katar illetékesei megvesztegették őket, hogy befolyásolhassák az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit. A hatóság emberei 16 helyszínen tartottak razziát. A belga ügyészségre hivatkozva a Mandiner azt írja: a nyomozók már hónapok óta gyanítják, hogy egy „Öböl-menti állam befolyásolja az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit” – különösen az intézmény vezetőit célozva, jelentős mennyiségű pénzzel és értékes ajándékokkal. A mostani razzia során a rendőrség mintegy 600 ezer euró készpénzt foglalt le, valamint mobiltelefonokat és számítógépeket. Ez a bizonyos Öböl-menti ország Katar – legalábbis erről ír a német Die Welt. A 44 éves Eva Kaili nyolc éve EP-képviselő. Az őrizetbe vétele azért is nagyon súlyos, mert Kailinak mentelmi joga van, őrizetbe pedig csak akkor lehet venni, ha tetten érik. „Meg vagyunk döbbenve” – így fogalmazott közleményükben az európai szocialisták EP képviselőcsoportja. Ebben kifejtik: a vizsgálatokra reagálva azonnali hatállyal felfüggeszti Eva Kaili európai parlamenti képviselő tagságát az S&D képviselőcsoportban.

EP
letartóztat

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű