Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Pálmakakadukat loptak el Küllődön

2019-01-17
16:35
2019-01-17
17:38
Forrás
Pannon RTV
Hat pálmakakadut loptak el egy magánállatkertből a nyugat-bácskai, Zomborhoz közeli Küllődön. A madarak ára egyenként 15 ezer euró.

A tulajdonos a hazai és a nemzetközi hatóságot segítségét is kérte, hogy visszakaphassa a nagyon értékes állatokat.

Példátlan rablás történt ebben a harminc éves magánállatkertben. Ebből a ketrecből loptak el egész pontosan hat darab pálmakakadut. Hogy mi lett a madarak sorsa nem lehet tudni. A tulajdonos kétségbeesetten keresi őket. Egy madár ára több mint 15 ezer euró.

A harminc éve üzememelő állatkertben a látogatók főleg madárfajokat tekinthetnek meg. Zombor idegenforgalmi kínálatában is szerepel és a tavaszi, nyári hónapokban iskolai csoportok látogatják Szerbia minden részéről, de a szomszédos Magyarországról is, hogy különleges madárfajokkal ismerkedhessenek meg testközelből. Korábban is voltak már lopások, de ilyen magas eszmei értékű állatot még nem vittek el. A tulajdonos elmondta, hogy szerinte egy szervezett bűnbanda áldozata lehetett az állatkert, akik a madarakat valószínűleg megrendelésre külföldre szállíthatták. A tulajdonos arról is beszélt, hogy szinte soha nem hagyja el a területet, de most egy vacsorameghívásnak tett eleget.

Milan Mirić Miki, tulajdonos: „Vacsorára mentem karácsonykor az egyik rokonom meghívására. 5 órára mentem, 5 óra előtt 5 perccel léptem ki az udvarból. Abban a pillanatban jöhettek be a tolvajok, és raboltak, mert egy lány 5 óra 7 perckor szólt. Tehát 10 perc alatt lezajlott a dolog.”

Kérdésünkre, hogy gyanakszik-e esetleg valakire Milan Mirić azt mondta, hogy mindenkire és senkire. A tettes illetve a tettesek nyilván tudták, hogy Európa ezen a területén ezek a pálmakakaduk voltak az egyetlen példányok. Az esetet jelentette a helyi rendőrállomáson, de mivel egyedi madárpéldányokról van szó a nyomozást nemzetközi szinten is megkezdték. A pálmakakadu az Indonéziához tartozó Aru-szigetek, Misool-sziget, Pápua Új-Guinea és Ausztrália északkeleti részén, a York-félszigeten honos. Új-Guineában a trópusi esőerdő övezetben, Ausztráliában az esőerdő- és az eukaliptuszövezet határán fordul elő.

pálmakakadu
Küllőd
állatkert

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.