Ugrás a tartalomra
petárda
Pixabay

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

2018-12-12
14:51
Forrás
Blic
50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.

Ez lesz az első újévvárás, amikor ezeket az előírásokat alkalmazzák. A Blic cikke szerint a szigorú előírásoknak köszönhetően nem árulnak az utcákon petárdákat, a korábbi években ugyanis ebben az időszakban már lépten-nyomon belebotlottak az emberek az illegális árusokba. Petárdát és pirotechnikai eszközöket csak az engedéllyel rendelkező üzletek árulhatnak, az új törvény szerint pedig azok használata tilos nyilvános helyeken, ha azzal megzavarják a közrendet és a nyugalmat. 

petárdázás
pénzbüntetés

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.