Ugrás a tartalomra
petárda
Pixabay

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

2018-12-12
14:51
Forrás
Blic
50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.

Ez lesz az első újévvárás, amikor ezeket az előírásokat alkalmazzák. A Blic cikke szerint a szigorú előírásoknak köszönhetően nem árulnak az utcákon petárdákat, a korábbi években ugyanis ebben az időszakban már lépten-nyomon belebotlottak az emberek az illegális árusokba. Petárdát és pirotechnikai eszközöket csak az engedéllyel rendelkező üzletek árulhatnak, az új törvény szerint pedig azok használata tilos nyilvános helyeken, ha azzal megzavarják a közrendet és a nyugalmat. 

petárdázás
pénzbüntetés

Most

10:39, Frissítve: 13:09

Virágzik a tavaszi hérics

A száraz homok- illetve löszgyepek élénksárga tavaszi virága Közép-Bácskában csupán a Krivaja patak lipári völgyében található meg.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.