Ugrás a tartalomra
Pixabay/stevepb

Részegen ült volánhoz, lefülelték, megbüntették

2020.09.18
17:27
Forrás
Szerbiai RTV
4,48 ezrelékes alkoholszintet mutattak ki egy sofőr vérében. Börtön, pénzbírság és kilenc hónapnyi jogosítványmegvonás vár rá.

Jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után ült volánhoz egy Kragujevac közelében élő férfi. A város közlekedési rendőrsége állította meg ellenőrzési akciója során az 56 éves Lapovo településen élő sofőrt. 4,48 ezrelék véralkoholszintet mértek nála.

Tizenkét órára elzárták kijózanítás céljából, majd ügye a szabálysértési bíróság elé került, amely 30 nap börtönbüntetést, 140 ezer dináros bírságot, 15 büntetőpontot szabott ki rá, továbbá 9 hónapra elvették az engedélyét.

részeg
részeg sofőr
rendőrség
véralkoholszint
börtönbüntetés
bírság
Kragujevac

Most

16:09, Frissítve: 16:18

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 16:17

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.
14:23

Szeles idő és csapadék várható

Szombaton még fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, vasárnapra virradóan azonban újabb csapadék érkezik, eső, havas eső várható és megélénkülhet az északi szél. A hétvégén a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 0
14:15, Frissítve: 14:44

Zajlik a lehalászás Szerbia-szerte

Javában zajlik az őszi lehalászás Szerbia-szerte a halastavakban. Bár sok tényező közbeszólt, a kitermelők viszonylag elégedettek a lehalászott halak minőségével és a felvásárlási árakkal is.
13:43

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

Az ENSZ 1992 óta elsősorban a betegségek, balesetek és katasztrófák következtében hosszan tartó fizikai, értelmi, érzékszervi károsodást szenvedett embertársaink problémáira hívja fel a figyelmet december 3-án.

Népszerű