Ugrás a tartalomra
Tanjug

Robbanás a rakétagyárban - halottak is vannak

2021.11.23
19:49
2021.11.24
07:12
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
Tizenhatan sérültek meg és ketten életüket vesztették a belgrádi Bubanj Potok városnegyedben lévő rakétagyárban történt robbanásban.

A robbanás 14 óra körül volt, sűrű füstfelhő borította be a környéket. Sajtóhírek szerint három dörrenés is hallható volt.

A mentőcsapatok gyorsan a helyszínre érkeztek. A tüzet több órán keresztül oltották, végül sikeresen megfékezték a lángokat.

Ketten életüket vesztették a balesetben, további 16 személy pedig megsérült, ketten súlyosan. Sajtóinformációk szerint eltűnt személyeket is keresnek.

A Szerbiai RTV értesülése szerint a jégvédelmi rakétákat gyártó üzem 240 négyzetméteres raktárában történt a detonáció, ahol 500 rakéta és 30 kilogrammnyi robbanószer volt található. A raktárban egyébként 40 munkás tartózkodott a robbanás pillanatában.

A Nova.rs hírportál beszámolója szerint a vállalatnál 2008-ban már történt hasonló baleset, akkor hárman sérültek meg súlyosan egy robbanás következtében.

robbanás
rakétagyár
Bubanj Potok

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű