Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Sikerült teljesen eloltani a tüzet a radanováci erdőben

2021.07.07
17:32
2021.07.07
23:57
Forrás
Pannon RTV
A tűz tegnap több óráig terjedt a területen. Az aljnövényzet és az erdő jelentős része is égett. A szakemberek elmondása szerint a kár felbecsülése csak ezután kezdődhet.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kedden a délutáni órákban ütött ki a tűz a radanováci erdő Tőzegbányához közeli részében. Este hét óra körül a tűzoltóknak sikerült megfékezni a tüzet. Nem hivatalos információk szerint nagyjából 100 hektárnyi terület égett le.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai tűzoltóság két szénát szállító pótkocsi kigyulladásáról kapott információt kedden délután. A tűz nagy területen való elterjedése miatt 31 tűzoltót és 12 tűzoltókocsit küldtek a helyszínre a szabadkai tűzoltó egységtől. További segítség érkezett még a zombori, az újvidéki tűzoltó- és mentőegységtől, illetve a szabadkai önkéntes tűzoltóktól is. A tűzoltásban továbbá segített 15 munkás a Vajdaság Erdői Közvállalattól, illetve két vízzel teli tartályt is küldtek a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalattól.

Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka: „A tűz terjedését sikerült megfékezni, az éjszaka folyamán azonban egyes területeken újból fellobbant a tűz, mert az erdőben egy nagy réteg égési hulladék keletkezik, ezért sok időbe telik, hogy a tüzet teljesen el lehessen fojtani.”

A délutáni órákban sikerült teljesen eloltani a tüzet, a Vajdaság Erdői Közvállalat munkatársai azonban továbbra is figyelik az helyszínt, nehogy újabb tűzgyulladásra kerüljön sor.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka hozzátette, a mostani meleg, száraz időben szigorúan tilos a szemét vagy a növényzet felgyújtása, illetve az erdőben és az erdő melletti 200 méteres távolságban a tűzgyújtás. Az ilyen jellegű cselekményért akár 50 ezer dináros büntetést is kiszabhatnak.

Radanovác
erdőtűz
eloltották
tűzoltás
Goran Ljubisavljević

Most

13:52

Őrzöm a fogaimat, büszkén mosolygok

Május 3. hete a száj és fogak egészségének hete. Május 22-ig Szerbia-szerte felhívják a figyelmet a száj és a fogak egészségének fontosságára, hiszen ez is az általános egészségi állapot része.
12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű