Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs (Archív fotó 2019.09.02.)

Sok a baleset a rendkívüli állapot feloldása óta

2020-05-27
12:25
2020-05-27
16:28
Forrás
Szerbiai RTV
1450 közlekedési baleset történt Szerbia útjain amióta visszavonták a rendkívüli állapotot az országban - nyilatkozta a szerb közmédiának Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság igazgatója.

Hozzátette, összesen 23 személy, 11 sofőr, négy gyalogos, nyolc kerékpáros, valamint motorkerékpáros vesztette életét az elmúlt időszakban. Megnőtt a közlekedésben résztvevők száma, ezáltal pedig a türelmetlenség, nem tartják be a sebességkorlátozásokat, és a balesetek is gyakoribbak az utakon. Aki közlekedik, tegye azt fokozott óvatossággal - hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Damir Okanović kiemelte: „Elkezdődött a szezon azzal, hogy megérkezett a szép idő térségünkbe. Egyre több kétkerekű jelenik meg az utakon, ezért arra kérem a gépkocsik, az autóbuszok, a teherautók sofőrjeit, hogy figyeljenek rájuk, és értsék meg azt, hogy ők ugyanolyan résztvevői a közlekedésnek, mint mások, vagyis egyenértékű résztvevők. Arra kérem a sofőröket, hogy külön figyeljenek oda a motorosokra forduláskor, vagy amikor félkörben fordulnak, vagy éppen sávot váltanak, és használják az irányjelzőt.”

közúti baleset
Damir Okanović

Most

21:38, Frissítve: 21:44

Đoković negyeddöntős Bécsben

Novak Đoković bejutott a negyeddöntőbe a bécsi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6 (13-11), 6:3-ra legyőzte a horvát Borna Ćorićot.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.