Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs (Archív fotó 2019.09.02.)

Sok a baleset a rendkívüli állapot feloldása óta

2020-05-27
12:25
2020-05-27
16:28
Forrás
Szerbiai RTV
1450 közlekedési baleset történt Szerbia útjain amióta visszavonták a rendkívüli állapotot az országban - nyilatkozta a szerb közmédiának Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság igazgatója.

Hozzátette, összesen 23 személy, 11 sofőr, négy gyalogos, nyolc kerékpáros, valamint motorkerékpáros vesztette életét az elmúlt időszakban. Megnőtt a közlekedésben résztvevők száma, ezáltal pedig a türelmetlenség, nem tartják be a sebességkorlátozásokat, és a balesetek is gyakoribbak az utakon. Aki közlekedik, tegye azt fokozott óvatossággal - hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Damir Okanović kiemelte: „Elkezdődött a szezon azzal, hogy megérkezett a szép idő térségünkbe. Egyre több kétkerekű jelenik meg az utakon, ezért arra kérem a gépkocsik, az autóbuszok, a teherautók sofőrjeit, hogy figyeljenek rájuk, és értsék meg azt, hogy ők ugyanolyan résztvevői a közlekedésnek, mint mások, vagyis egyenértékű résztvevők. Arra kérem a sofőröket, hogy külön figyeljenek oda a motorosokra forduláskor, vagy amikor félkörben fordulnak, vagy éppen sávot váltanak, és használják az irányjelzőt.”

közúti baleset
Damir Okanović

Most

07:10

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű