Ugrás a tartalomra
Templomtorony
Pannon RTV/Huszár Dániel, Molnár Ádám

Súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy gombosi asszonyt

2018-05-11
13:20
2018-05-11
17:26
Forrás
Pannon RTV
Súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy egyedülálló, idős asszonyt csütörtökre virradóra Gomboson. A nyugdíjas asszonyt kórházba kellett szállítani. A rendőrség nyomozást indított.

A bántalmazott nő stábunknak nem kívánt nyilatkozni, kérésére otthonát, a bűncselekmény helyszínét sem mutathatjuk. Az idős asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Jelenleg otthon lábadozik.

Gombos

Gomboson szinte mindenki hallott a rablótámadásról. Az emberek eddig is féltek, ezek után pedig még jobban. A faluban gyakoriak a betörések - mesélték a helyiek. Bóka Ilona, Gombos: „Összeszednek ilyen kábelokat, acélt, vasat, mindent, amit érnek. Amelyik házban meghal egy idős és az a ház üres marad, másnapra, harmadnapra biztos ki van rabolva.”

A fiatalok többsége elköltözött Gombosról, csak látogatóba utaznak haza, így a településen leginkább idősek élnek. Megkérdeztük, mennyire érzik biztonságban magukat, mitől félnek. Dinnyés Katalina, Gombos: „Nappal is zárkózunk. A lopástól, betöréstől. Lopják a fámat télen. Az összevágott fát.”

Gombos

A bántalmazott és kirabolt 70-es éveiben járó nő háza térfigyelő kamerákkal és riasztóberendezéssel van felszerelve, azonban a támadás éjjelén, valószínűleg a vihar miatt, nem működtek. A tettesek az ablakon át jutottak be. Pontosan tudták, hol kell keresni az idős asszonyt, majd kést szorítottak a mellkasához, így követelték a pénzt - mesélte Blagojević Mária, Gombos HK tanácselnöke, aki egyben a sértett rokona is. „Kihúzták, kirángatták az ágyból, mert már aludt. Rugdosni kezdték és követelték a pénzét. Pontosan el tudom mondani, hogy 70 ezer eurót kértek tőle. Ezt onnan tudom, mert a hölgy közeli rokoni kapcsolatban áll velünk, mire ő erre azt felelte, hogy nincs ennyi pénze, nem áll rendelkezésére. Tovább rugdosták, a hajánál fogva húzták fel az emeletre, mert ő éppen a földszinten volt.”

Az asszony minden készpénzét és aranyékszerét odaadta, de ez nem volt elég az elkövetőknek, így tovább ütlegelték. A tanácselnök elmondta, a rendőrség egy kesztyűt és a szóban forgó kést is megtalálta a lakásban. A sértett szerint ketten támadtak rá, azonban nem ismerte fel őket.

Gombos

Gomboson egyébként is rossz a közbiztonság. Három évvel ezelőtt hetente történtek betörések. Állandó rendőri felügyelet pedig nincs a faluban. Klenanc József, titkár, Gombos HK: „Valamikor még Gombos egy rendőrállomással rendelkezett. Most, hogy határtelepülés lettünk nincs rendőrállomásunk. Szolgálatot teljesít két rendőr, ugyanakkor a fennhatósága alá esik a szomszéd falu biztosítása is, ott is cirkálni kell nekik és többször este látható, hogy mikor innen este átmennek a hivatali kocsival a szomszéd faluba, akkor vannak, akik rögtön jelzik telefonon.”

Gombosi utca

A helyiek nem mernek szólni a rendőrségnek még, ha tudnak is valamit. Félnek, hogy az elkövetők bosszút állnak. Így a helyi közösség egy postaládát helyezett ki az épület falára, ahova bárki névtelenül bedobhat egy papírt, amelyre leírhatja az épp aktuális esetekre vonatkozó információját.

Gombos
asszony
idős
kiraboltak
bántalmaztak

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.