Ugrás a tartalomra
Templomtorony
Pannon RTV/Huszár Dániel, Molnár Ádám

Súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy gombosi asszonyt

2018-05-11
13:20
2018-05-11
17:26
Forrás
Pannon RTV
Súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy egyedülálló, idős asszonyt csütörtökre virradóra Gomboson. A nyugdíjas asszonyt kórházba kellett szállítani. A rendőrség nyomozást indított.

A bántalmazott nő stábunknak nem kívánt nyilatkozni, kérésére otthonát, a bűncselekmény helyszínét sem mutathatjuk. Az idős asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Jelenleg otthon lábadozik.

Gombos

Gomboson szinte mindenki hallott a rablótámadásról. Az emberek eddig is féltek, ezek után pedig még jobban. A faluban gyakoriak a betörések - mesélték a helyiek. Bóka Ilona, Gombos: „Összeszednek ilyen kábelokat, acélt, vasat, mindent, amit érnek. Amelyik házban meghal egy idős és az a ház üres marad, másnapra, harmadnapra biztos ki van rabolva.”

A fiatalok többsége elköltözött Gombosról, csak látogatóba utaznak haza, így a településen leginkább idősek élnek. Megkérdeztük, mennyire érzik biztonságban magukat, mitől félnek. Dinnyés Katalina, Gombos: „Nappal is zárkózunk. A lopástól, betöréstől. Lopják a fámat télen. Az összevágott fát.”

Gombos

A bántalmazott és kirabolt 70-es éveiben járó nő háza térfigyelő kamerákkal és riasztóberendezéssel van felszerelve, azonban a támadás éjjelén, valószínűleg a vihar miatt, nem működtek. A tettesek az ablakon át jutottak be. Pontosan tudták, hol kell keresni az idős asszonyt, majd kést szorítottak a mellkasához, így követelték a pénzt - mesélte Blagojević Mária, Gombos HK tanácselnöke, aki egyben a sértett rokona is. „Kihúzták, kirángatták az ágyból, mert már aludt. Rugdosni kezdték és követelték a pénzét. Pontosan el tudom mondani, hogy 70 ezer eurót kértek tőle. Ezt onnan tudom, mert a hölgy közeli rokoni kapcsolatban áll velünk, mire ő erre azt felelte, hogy nincs ennyi pénze, nem áll rendelkezésére. Tovább rugdosták, a hajánál fogva húzták fel az emeletre, mert ő éppen a földszinten volt.”

Az asszony minden készpénzét és aranyékszerét odaadta, de ez nem volt elég az elkövetőknek, így tovább ütlegelték. A tanácselnök elmondta, a rendőrség egy kesztyűt és a szóban forgó kést is megtalálta a lakásban. A sértett szerint ketten támadtak rá, azonban nem ismerte fel őket.

Gombos

Gomboson egyébként is rossz a közbiztonság. Három évvel ezelőtt hetente történtek betörések. Állandó rendőri felügyelet pedig nincs a faluban. Klenanc József, titkár, Gombos HK: „Valamikor még Gombos egy rendőrállomással rendelkezett. Most, hogy határtelepülés lettünk nincs rendőrállomásunk. Szolgálatot teljesít két rendőr, ugyanakkor a fennhatósága alá esik a szomszéd falu biztosítása is, ott is cirkálni kell nekik és többször este látható, hogy mikor innen este átmennek a hivatali kocsival a szomszéd faluba, akkor vannak, akik rögtön jelzik telefonon.”

Gombosi utca

A helyiek nem mernek szólni a rendőrségnek még, ha tudnak is valamit. Félnek, hogy az elkövetők bosszút állnak. Így a helyi közösség egy postaládát helyezett ki az épület falára, ahova bárki névtelenül bedobhat egy papírt, amelyre leírhatja az épp aktuális esetekre vonatkozó információját.

Gombos
asszony
idős
kiraboltak
bántalmaztak

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.