Ugrás a tartalomra
Kard nélkül a Hunyadi-szobor
Pannon RTV/Idei Sándor

Szabadlábon védekezhetnek azok, akik ellopták a Hunyadi-szobor kardját

2019-08-03
10:47
2019-08-03
18:47
Forrás
Pannon RTV
Beismerő vallomást tettek az elkövetők, akik ellopták a nemrégiben felállított zimonyi Hunyadi János-szobor kardját.

A három 20 és 25 év közötti egyetemista szabadlábon védekezhet az eljárás alatt.

A Hunyadi-szobor kard nélkül

A bronzkardot szerdára virradóra lopták el. A fiatalokat a rendőrség gyorsan elfogta, majd a 48 órás őrizetet követően Belgrádban kihallgatták őket. A fiatal építészek és szobrászok vallomásukban azt állították, hogy nem szerették volna eltulajdonítani a kardot, csupán kíváncsiak voltak rá. Elmondásuk szerint másnap visszavitték volna a illetékesekhez. Mivel büntetlen előéletűek, a bíróság engedélyezte, hogy az ítélet meghozataláig szabadlábon védekezzenek.

A rendőrség korábbi közleménye szerint a zimonyi Hunyadi János-szobor kardja a lehető legrövidebb időn belül, az indítékok megvizsgálása után visszakerül a helyére.

Hunyadi János
szobor
Zimony
bíróság
lopás
kard
bronz
rendőrség

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.
15:21, Frissítve: 17:08

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.