Ugrás a tartalomra
Tanjug/dpa via AP/Swen Pfortner

Szándékos volt a németországi tömeges gázolás

2020-02-25
07:31
Forrás
MTI
Szándékos volt a németországi Volkmarsenben hétfőn egy farsangi felvonuláson történt tömeges gázolás.

A feltételezett elkövetőt elfogták, és eljárást indítottak ellene emberölési kísérlet gyanúja miatt - közölték a helyi hatóságok. A gyanúsított egy 29 éves helyi férfi, német állampolgár. Autójával hétfő délután belehajtott a kisvárosban összegyűlt emberek közé, akik a farsangi időszak alkalmából tartott felvonulást nézték. Harminc ember megsebesült, heten súlyosan. A férfit a helyszínen elfogták. Tettének indítéka nem ismert. Számos helyi és országos politikai vezető, köztük Angela Merkel kancellár kifejezte együttérzését a sebesültekkel és hozzátartozóikkal.

A Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság (Hessischer Rundfunk - HR) szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint a gázoló nagyjából 30 métert tett meg az emberek között kombi Mercedes autójával, és még gázt is adott, amikor közéjük hajtott.

A Bild című lapnak egy szemtanú elmondta, hogy a gázolás után többen megpróbáltak rátámadni a sofőrre, a rendőröknek kellett megvédeniük a feldühödött emberek haragjától.

A Frankfurter Rundschau című lap szintén szemtanúk beszámolóira támaszkodva azt írta, hogy az autós a rendezvény miatti lezárásokat megkerülve, és teljes gázzal hajtott a felvonulás nézői közé. Úgy tűnt, mintha gyerekeket szemelt volna ki áldozatnak.

A volkmarseni eset nyomán elővigyázatosságból valamennyi Hessen tartományi farsangi felvonulást megszakították.

Németország
gázolás
sérültek

Most

Népszerű