Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/succo

Szerb adócsaló ellen emeltek vádat Szegeden

2019.09.23
11:29
Forrás
MTI
Szerb adócsaló ellen emeltek vádat Szegeden - írja az MTI. A férfi 2010-ben Magyarországon alapított egy egyszemélyes vállalkozást.

A cég fő tevékenységi köre elektronikus híradástechnikai berendezések és alkatrészek nagykereskedelme volt, ezen belül is elsősorban mobiltelefonokat importált az Európai Unió területéről. A vádirat szerint 2010-ben és 2011-ben a cég több mint két milliárd forint értékben hozott be mobiltelefonokat, amelyeket belföldön adott el. Az általános forgalmi adó befizetésének kikerülése érdekében a műszaki cikkeket papíron román, német és cseh cégeknek értékesítette tovább, ezzel 571 millió forint kárt okozva a magyar költségvetésnek.

Szeged
vádemelés
adócsalás

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.