Ugrás a tartalomra
Pixabay

Teknőscsempészeket füleltek le a mexikói hatóságok

2020.05.16
19:18
Forrás
elobolygonk.hu
Kínába akarták szállítani a több ezer teknőst.

15 ezer édesvízi teknőst akartak illegálisan Kínába szállítani. A teknősökre - amelyek között akadtak veszélyeztetett fajok is - 158 faládába bukkantak rá a mexikói hatóságok. A ládákban egyebek között fehér szájú iszapteknősök, nagy keresztmellű teknősök, nagyfejű iszapteknősök és vörös fülű ékszerteknősök voltak. A mexikói rendőrök egy teherfuvarozási létesítményben foglalták le az állatokat.

teknős
csempész
Kína

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.