Ugrás a tartalomra
MTI/Mónus Márton

Tizenhét kiló drogot találtak a Szigeten elfogott hollandok autójában

2019-08-13
11:26
2019-08-13
13:00
Forrás
MTI, HVG, Euronews
A két holland férfinél összesen mintegy százmillió forint értékben húszezer adag kábítószer volt. Egyikük Roelf B. ismert futó lehet Hollandiában. Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Múlt kedden a Sziget fesztiválon két huszonéves holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát találtak és foglaltak le a magyar rendőrök. A hatóság emberei egy slusszkulcsot is találtak a csomagok között, de a gyanúsítottak nem árulták el, hogy hol van az autó. Végül a jármű Budapest harmadik kerületében lett meg, amelyből további négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigaretta került elő. A két holland férfinél így összesen mintegy százmillió forint értékben húszezer ezer adag kábítószer volt.

A holland sajtó kiemelten foglalkozik a hírrel, ugyanis a két elfogott férfi egyike Roelf B. ismert futó lehet Hollandiában. A mintegy százmillió forint értékű drogszállítmány miatt akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Sziget Fesztivál
droga
holland

Most

22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.