Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Több határsértőt feltartóztattak a magyar rendőrök

2020.10.26
11:01
2020.10.26
11:34
Valamennyi határsértő sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások ma reggel 8 óra 20 perckor feltartóztattak egy külföldit Tompa közigazgatási területén. Az illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, és jogellenesen jutott be Magyarország területére. Ezzel csaknem egyidőben, Bács-Kiskun megye egy másik határszakaszán, 8 óra 10 perckor négy külföldit tartóztatott fel Hercegszántó közigazgatási területén a magyar rendőrség. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és szintén jogellenesen jutottak be az országba. Ugyancsak Hercegszántónál ma reggel 7 óra 50 perckor még öt illegális migránst állítottak elő, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Csongrád-Csanád megyében 61 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán. Az egyenruhások 15 esetben, összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Zsombó, Röszke, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok bangladesi, palesztin, líbiai, jemeni, szír, afgán, tunéziai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

bevándorlók
migránsok
határsértés
rendőr

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.