Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Több határsértőt feltartóztattak a magyar rendőrök

2020-10-26
11:01
2020-10-26
11:34
Valamennyi határsértő sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások ma reggel 8 óra 20 perckor feltartóztattak egy külföldit Tompa közigazgatási területén. Az illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, és jogellenesen jutott be Magyarország területére. Ezzel csaknem egyidőben, Bács-Kiskun megye egy másik határszakaszán, 8 óra 10 perckor négy külföldit tartóztatott fel Hercegszántó közigazgatási területén a magyar rendőrség. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és szintén jogellenesen jutottak be az országba. Ugyancsak Hercegszántónál ma reggel 7 óra 50 perckor még öt illegális migránst állítottak elő, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Csongrád-Csanád megyében 61 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán. Az egyenruhások 15 esetben, összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Zsombó, Röszke, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok bangladesi, palesztin, líbiai, jemeni, szír, afgán, tunéziai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

bevándorlók
migránsok
határsértés
rendőr

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.