Ugrás a tartalomra
Szerb Belügyminisztérium

Több mint 800 migránst fogtak el a szerb belügyminisztérium munkatársai- VIDEÓ

2022.11.25
11:32
2022.11.25
20:12
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV, Magyar Szó
Lövöldözés volt Horgoson csütörtök este, a csendőrség és a rendőrség a helyszínre vonultak, és nagyszabású akció vette kezdetét. A rendőrség tájékoztatása szerint Horgos és Belgrád területén összesen 829 illegális bevándorlót állítottak elő.

A közlemény szerint nagykikindai és szabadkai rendőrkapitányság munkatársai az újvidéki csendőrséggel együttműködve 689 illegális migránst gyűjtöttek be Horgoson, Belgrádban pedig 140 személyt állítottak elő. A rendőrség tagjai továbbra is rendszeresen ellenőrzik a migránsokat annak érdekében, hogy megőrizzék a szerb állampolgárok biztonságát - áll a rendőrség tájékoztatásában.

Ezek nem petárda hangjai. Lövöldöztek az illegális bevándorlók tegnap este Horgoson. Az esetet azonnal jelentették a helyiek és az internet is felrobbant. A közösségi média felületeire egymás után kerültek fel az amatőr felvételek. A felvételen további lövések is hallatszódnak, majd azt követően futásnak eredő migránsok láthatóak. Mindez a falu központjában, lakóházak és az óvoda épülete előtt játszódik. 

Egy biztonsági kamera felvételén az látszik, ahogy migránsok haladnak el a járdán kezükben fegyverekkel. A fehér nadrágot viselő férfi kezében is fegyver van, majd később két másik migráns ad át egymásnak egy újabb fegyvert. Így sétáltak végig ezen az utcaszakaszon a szerb-magyar határ irányába. Ezeket a felvételeket a helyiek tették közzé a közösségi médiában.

Ez a felvétel pedig már a szerb belügyminisztériumtól érkezett. Rendőrségi terepjárók és rabszállítók érkeztek ma is. A hatóságok átfésülték a terepet és több száz bevándorlót állítottak elő. Éjjel és reggel óta több személyt is elfogtak, akik feltételezhetően kapcsolatba hozhatóak a lövöldözéssel, valamint illegális embercsempészettel. Az akció során drónokat is bevetettek, valamint autóbuszok is érkeztek Horgosra. Információk szerint összeszedik a faluban található összes illegális bevándorlót és befogadóközpontba szállítják őket.

Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között. Hivatalosan egy sérültről adtak hírt, egy a 20-as éveiben járó bevándorló két mellkasi, golyó általi sérülést szerzett. 

Stábunk a délelőtt folyamán még nyugodtan, a kezükben kenyérrel sétáló bevándorlókat kapott lencsevégre, később pedig már hatósági illetékesek terelték a migránsokat a falu szélén. A rendőrség és a csendőrség jelen van a településen, uralják a helyzetet.

A rendőrségi akciót Szabadkára és Belgrádra is kiterjesztették. Értesülések szerint Horgos és Szabadka egész területét átkutatták a hatóság emberei.

A szerb fővárosban a Közgazdasági Kar közelében két rabszállító autó jelent meg, majd az épülettel szemben több tíz illegális bevándorlót őriztek a hatóság emberei. Itt egyébként 2015 óta rendszeresen gyülekeznek a migránsok - jelenti a Tanjug hírportál.

migráns
Horgos

Most

18:25

Amatőr festők páros tárlata Palicson

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagjának Szabó Eszternek és Kovács Monellának nyílt önálló tárlata a Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában. A megnyitón szűknek bizonyult a kiállítóterem, a látogatók közül többen nem fértek be.

Népszerű