Ugrás a tartalomra
MUP

Több szerbiai bűnbandatagot is elfogtak egy nemzetközi akció során

2022.11.26
21:11
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Egy nemzetközi akció során 115 kilogramm kokaint foglaltak le Belgiumban, amelynek utcai értéke eléri a 10 millió eurót.

A Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség, a Biztonsági Információs Ügynökség és a szerbiai Belügyminisztérium az Europollal és az Eurojusttal együttműködve hajtotta végre az akciót.

Ezzel egyidőben Hollandiában, Luxemburgban és Szerbiában is kutattak.

A belgiumi drogfogáson kívül Hollandiában egy szervezett bűnözői csoport két szerbiai tagját is elkapták, akiknél fegyvert és jelentős mennyiségű pénzt is találtak. A gyanú szerint utóbbi bűncselekményekből származhat. Luxemburgban öt személyt vettek őrizetbe, akik közül hárman szintén szerb állampolgárok. Belgrádban egy 29 esztendős személyt tartóztattak le. A szervezett akció során tehát összesen 8 személyt kaptak el, a bűnbandák többi tagját továbbra is keresik.

Belügyminisztérium
Szerbia
kokain
akció
bűnszervezet
drog
Europol

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű