Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

2023.03.28
15:41
2023.03.28
19:36
Forrás
Pannon RTV
A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.

A délutáni órákban kialakult porviharban a Szabadka és Topolya közötti útszakaszon szinte a nullára csökkent a látótávolság. Ennek következtében 14 gépjármű ütközött össze. Hét személyt kórházba szállítottak Szabadkára, úgy tudjuk hogy senki sincs életveszélyes állapotban. Az anyagi kár tetemes. A baleset úgy történhetett, hogy az erős szél miatt porfelhő alakult ki az úton, így a látótávolság rendkívüli módon lecsökkent. A baleset irányába több mentőautót és tűzoltóautót is láttak elvonulni a szemtanúk.

Mentősök, tűzoltók és rendőrök vonultak a baleset helyszínére. Az összeroncsolódott járművek miatt órákra lezárták a forgalmat Szabadka és Topolya között. A szerencsétlenséget egy porvihar okozta. A közeli termőföldekről nagy mennyiségű finom szemcséjű por került a levegőbe, ami miatt egy szinte átláthatatlan porfüggöny alakult ki. A roncsokat folyamatosan szállították el a helyszínről.

A balesetet egyik olvasónk is rögzítette:

Két hete Magyarországon egy ennél is súlyosabb baleset történt, szintén porvihar miatt. Akkor az M1-es autópályán 5 kamion és 37 autó ütközött össze. 19 jármű teljesen kiégett. Egy személy meghalt, több sérültet pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

baleset
Szabadka
Topolya

Most

15:20, Frissítve: 15:26

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű