Ugrás a tartalomra
pixabay/4711018/Illusztráció

Tömeges letartóztatás diplomahamisítás miatt

2021.11.20
17:12
2021.11.20
18:58
Forrás
Magyar Szó
Azzal gyanúsítják őket, hogy hamis diplomákat adtak ki, vagy érintettek voltak ennek folyamatában, aminek köszönhetően a magánegyetem 960.000 dináros hasznot könyvelhetett el a vizsgált eseteknek köszönhetően.

Tizenhét személyt tartóztatott le a rendőrség az újvidéki Felső Ügyészség korrupcióellenes osztályával együttműködve diplomahamisítás gyanújával – közölte a Belügyminisztérium. Hivatali helyzettel való visszaélés gyanújával letartóztatták többek között G.K.-t, az egyik belgrádi egyetem felelős beosztású alkalmazottját, és két tettestársát is, akik szintén ennek a felsőoktatási intézménynek az alkalmazottjai. Rajtuk kívül őrizetbe vettek még rendőröket, és más személyeket is.

A gyanúsítottak egy része úgy adott ki dokumentumot a letett vizsgákról, hogy a hallgatók jelen sem voltak a vizsgáztatáson.

diplomahamisítás
letartóztatás

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű