Ugrás a tartalomra
illusztráció

A traktorok fokozott ellenőrzése a szerbiai utakon

2022.02.16
16:14
2022.02.16
16:20
Forrás
Subotica.com
Idén négy személy vesztette életét traktorbalesetben Szerbiában.

A biztonságosabb közlekedés céljából a következő időszakban szigorúbban ellenőrzik az utakon a traktorokat és a traktorvezetőket. A közlekedési rendőrség különösen azt ellenőrzi, hogy fennáll-e az ittas vezetés vétsége. A rendőrségi közlemény szerint az év eleje óta a szerbiai utakon 22 traktorbaleset történt, és 18 esetben a traktor vezetője okozta a szerencsétlenséget. Ezekben a közlekedési balesetekben négy személy vesztette életét, és 22-en megsérültek.

A mezőgazdasági munkák szezonjának közeledtével várható, hogy az utakon is több lesz a traktor, ezért a rendőrség arra kéri a traktortulajdonosokat, hogy idejében hárítsák el az esetleges műszaki hibákat, különösen tekintettel a lámpák és a jelzőberendezések működésére. Amennyiben este vagy csökkent látási viszonyok esetén a traktorok vagy munkagépek meghibásodott világító és jelzőkészülékekkel jelennek meg az utakon, a közlekedési rendőrség ki fogja zárni őket a forgalomból. A közlekedésbiztonsági törvény szerint ilyen látási viszonyok között a forgó vagy villogó sárga fényt is be kell kapcsolniuk.

traktor
baleset
rendőrség

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.