Ugrás a tartalomra
Rendőrök a helyszínen
AP Photo

Túszejtés Párizsban

2018-06-12
20:37
2018-06-12
20:49
Forrás
MTI
Túszejtés történt kedden Párizs belvárosában. A rendőrök sikeres akcióval előállították a túszejtőt, az akcióban senki nem sérült meg. Rendőrségi források szerint a jelek nem terrortámadásra utalnak.

A bejelentést előtt mintegy negyedórával a hírtelevíziók helyszíni közvetítése szerint a biztonsági erők mozgásából érzékelhető volt, hogy a kommandósok behatolni készülnek abba az épületbe, amelyben a túszejtő egy órával korábban elbarikádozta magát két tússzal. Lövéseket nem lehetett hallani a rövid akció alatt. 

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren az írta, hogy "az elkövetőt előállították és a túszok már nincsenek veszélyben". A tárcavezető üdvözölte a rendőri erők és a tűzoltók, és mindenekelőtt a rendőrség elitalakulatának professzionalizmusát és gyors fellépését.

A francia hírtelevíziók korábbi helyszíni tudósításai szerint a túszejtő egy épületben barikádozta el magát egy belvárosi ház földszintjének belső udvarán, egy informatikai cég irodájában, azt állítva, hogy robbanószerkezet van nála és legalább két túszt ejtett. A rendőrség szerint a férfi azt közölte, hogy az iráni nagykövettel szeretne beszélni. A helyszínt a rendőrség elitalakulatai biztosították, a környéket lezárták a forgalom elől. Rendőrségi források szerint a jelek nem terrortámadásra utalnak.

Párizs
túszejtés

Most

18:50

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

Népszerű