Ugrás a tartalomra
Twitter/Silvana

Túszejtés a szerbiai Lasta Dortmund-Belgrád nemzetközi buszvonalán

2021.09.22
07:38
2021.09.22
15:43
Forrás
Magyar Szó, B92
A sofőrök állítása szerint a támadó azt hangoztatta, hogy Allah sugallatára kellett támadnia.

Megtámadtak két utast a szerbiai Lasta utasszállító vállalat Dotrmund-Belgrád nemzetközi buszvonalán - közölte a német sajtó.

A támadás akkor történt, amikor F.F. Frankfurtban felszállt a buszra és megtámadott két utast. A szemtanúk szerint az autóbusz vezetője gyorsan reagált, a támadó azonban ennek ellenére túszul ejtette mindkét sofőrt.

Számos rendőr, és túsztárgyaló is érkezett a helyszínre. A német belügyesek a Biztonsági Információs Ügynökséggel együttműködve léptek kapcsolatba az egyik sofőrrel. A támadót végül letartóztatták.

Az incidensben nem történt személyi sérülés. A német rendőrség Twitter -fiókjában közölte, hogy a buszban eddig nem találtak fegyvert, de folytatják a keresést.

A sofőrök állítása szerint a támadó azt hangoztatta, hogy Allah sugallatára kellett támadnia, ellenkező esetben ugyanis őt támadták volna meg.

túszejtés
busz
Lasta
Dortmund
Belgrád

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.