Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tűz ütött ki Pétervárad falai közelében

2020-05-10
13:08
2020-05-10
16:42
Forrás
Pannon RTV
A tűzoltók időben eloltották a lángokat, így nem keletkezett kár a várban.

Tűz volt tegnap kora este a péterváradi várnál. Információink szerint a tűzesetben személyi sérülés nem történt, és a várban sem keletkezett anyagi kár. A lángokat a tűzoltók fékezték meg.

Az esti órákban, 19 óra körül tűz ütött ki Pétervárad falainak közvetlen közelében. A fekete füst látható volt Újvidék több területéről is. A tűzoltók a helyszínre érve gyorsan megfékezték a tüzet.

Még vasárnap délelőtt is füst szállt fel a leégett területről. A járókelők szerint a tüzet vélhetően egy eldobott cigarettacsikk okozhatta, ami lángra lobbantotta az aljnövényzetet.

Srđan Sokolović: „Az előző éjszaka sok szemét gyűlt össze, összeverődött a fiatalság. A szétdobált holmi könnyen lángra lobbanhatott egy cigicsikk miatt. Nem gondolom, hogy szándékos gyújtogatás állhat a háttérben.”

Jovan Bob: „Figyelmetlenségről van szó. Valaki erre sétált, eldobott egy csikket. A fű hatalmasra nőtt. Tegnap kimondottan meleg volt. A száraz aljnövényzet lángra lobbant. Ez gyakran előfordul. Nem tudom mennyire veszélyes, sosem sérült meg senki a sáncokon. Az emberek egyszerűen figyelmetlenek.”

A járókelők hozzátették, hogy a hasonló balesetek nem ritkák, főként a mostanihoz hasonló szárazságban.

Pétervárad
Újvidék
tűz
tűzoltó
cigarettacsikk
aljnövényzet
vár

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.