Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Újabb házban pusztított tűz Majdányon

2021.01.19
16:46
2021.01.28
13:42
Forrás
Pannon RTV
A helyiek szerint az épületet az ott megbúvó migránsok gyújtották fel, csakúgy mint két hete egy másikat, amelynek akkor teljesen leégett a tetőszerkezete.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A mostani tűzesetben a tűzoltóknak sikerült megmenteniük a tetőszerkezet egy részét, de az épület így is lakhatatlanná vált.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Megégett gerendák és leszakadt mennyezet. Így néz ki az a majdányi ház, amelyet vélhetően az ott tartózkodó migránsok gyújtottak fel. A tűzoltók azonban gyorsan a helyszínre értek, így az épületet részben sikerült megmenteniük. Egy másik ház tetőszerkezete azonban néhány napja teljesen megsemmisült a faluban, az épület lakhatatlanná vált. A helyiek szerint most is több száz bevándorló bujkál a településen. Fehér Dániel: „Ezt a házat a migránsok gyújtották fel. Jöttek a tűzoltók és eloltották, hála Istennek, így nem égett le az egész ház. Majdányon nagyjából most 500-an vannak szerintem.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A Majdányon élő Dobróka Ervinnek is sok gondot okoztak már a migránsok. „Rábén is rendelkezek két házzal. Abból az egyiket teljesen tönkretették. Azelőtt, ahogy ugye a határnyitás már várható volt, akkor voltak rá érdeklődők, hogy esetleg megveszik, de annak lőttek, teljesen. Valahol már fölgyújtottak mindent, és leégett. Tegnap is itt egy a majdányi bolt melletti ház leégett.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A magyar-szerb-román hármashatár közelében található településen és a szomszédos Rábén szinte minden üresen álló házba beköltöztek már a migránsok.

Pannon RTV/Tímár Zsolt
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A majdányi bolt előtt is csak bevándorlók állnak sorban, a falubeliek inkább a néhány kilométerre található Oroszlámosra járnak át vásárolni.

Majdány
migráns
illegális bevándorló
leégett ház
tűz

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.