Ugrás a tartalomra

Újabb nagyobb rendőrségi intézkedésre lehet számítani Horgoson

2022.11.27
15:47
2022.11.27
17:26
Forrás
Pannon RTV
A csütörtök esti fegyveres leszámolás óta folyamatosan járőröznek Horgoson a rendőri egységek. A településről és a környező tanyákról több mint ezer migránst szállítottak el a hatóság emberei.

Nem hivatalos információk szerint hétfőn újabb nagyobb rendőrségi intézkedésre lehet számítani, mivel a csütörtöki lövöldözés egyes elkövetőit még keresik.

Ezek a képek még szombat este készültek Horgoson. A szerb rendőrség egységei a csütörtöki lövöldözés óta folyamatosan járőröznek a faluban, és elszállítják az oda érkező migránsokat.

A vélhetően embercsempészek közötti csütörtöki leszámolást egy helyi lakos mobiltelefonjával meg is örökítette. A tűzpárbajnak hat sérültje van, akiket a Szabadkai Közkórházban kezelnek rendőri őrizet mellett.

A szerb rendőrség napok óta tartó akciói úgy tűnik, hogy eredményesek voltak, ugyanis Horgos központjában sokkal kevesebb a migráns, mint korábban. A falu élete most nyugodt, az a kérdés, hogy ez meddig marad így.

A horgosiak nagyon örülnek, hogy a rendőrség elszállította a migránsokat a faluból és környékéről, de attól félnek, hogy a nyugalom nem lesz tartós.

Varga Zoltán: „Örülök, mint ahogy mindenki örül Horgoson, de valahogy nem is bízok benne, mert eddig is mindig visszajöttek, amikor elvitték őket.”

Kovács Ferenc: „Hármasával, négyesével még most is mennek, meg jönnek vissza, a taxisok mindig hordják őket. A taxisok azt csinálják, hogy leveszik a taxi táblát, és mint egy személyautó, úgy jönnek végig. A migránsok pedig most szereztek biciklit, hogy hátha úgy nem fogja meg őket a rendőr. Több mint 40 éve itt lakok, ez egy békés utca volt, most pedig magyarul megmondva nem jó lakni itten.”

A megerősített rendőri jelenlét óta a migránsok a falu központját elkerülik, többségük a Horgos-környéki tanyavilágban bujkál.

fegyveres
leszámolás
Horgos
járőrözés
migráns
csempész
rendőr

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű