Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb nagyobb rendőrségi intézkedésre lehet számítani Horgoson

2022.11.27
15:47
2022.11.27
17:26
Forrás
Pannon RTV
A csütörtök esti fegyveres leszámolás óta folyamatosan járőröznek Horgoson a rendőri egységek. A településről és a környező tanyákról több mint ezer migránst szállítottak el a hatóság emberei.

Nem hivatalos információk szerint hétfőn újabb nagyobb rendőrségi intézkedésre lehet számítani, mivel a csütörtöki lövöldözés egyes elkövetőit még keresik.

Ezek a képek még szombat este készültek Horgoson. A szerb rendőrség egységei a csütörtöki lövöldözés óta folyamatosan járőröznek a faluban, és elszállítják az oda érkező migránsokat.

A vélhetően embercsempészek közötti csütörtöki leszámolást egy helyi lakos mobiltelefonjával meg is örökítette. A tűzpárbajnak hat sérültje van, akiket a Szabadkai Közkórházban kezelnek rendőri őrizet mellett.

A szerb rendőrség napok óta tartó akciói úgy tűnik, hogy eredményesek voltak, ugyanis Horgos központjában sokkal kevesebb a migráns, mint korábban. A falu élete most nyugodt, az a kérdés, hogy ez meddig marad így.

A horgosiak nagyon örülnek, hogy a rendőrség elszállította a migránsokat a faluból és környékéről, de attól félnek, hogy a nyugalom nem lesz tartós.

Varga Zoltán: „Örülök, mint ahogy mindenki örül Horgoson, de valahogy nem is bízok benne, mert eddig is mindig visszajöttek, amikor elvitték őket.”

Kovács Ferenc: „Hármasával, négyesével még most is mennek, meg jönnek vissza, a taxisok mindig hordják őket. A taxisok azt csinálják, hogy leveszik a taxi táblát, és mint egy személyautó, úgy jönnek végig. A migránsok pedig most szereztek biciklit, hogy hátha úgy nem fogja meg őket a rendőr. Több mint 40 éve itt lakok, ez egy békés utca volt, most pedig magyarul megmondva nem jó lakni itten.”

A megerősített rendőri jelenlét óta a migránsok a falu központját elkerülik, többségük a Horgos-környéki tanyavilágban bujkál.

fegyveres
leszámolás
Horgos
járőrözés
migráns
csempész
rendőr

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.