Ugrás a tartalomra
Tanjug

Újabb tűz a Fruška gorán

2020-04-09
07:08
Forrás
021.rs
Újból tűz ütött ki a Fruška gorán. Szerda este az aljnövényzet kapott lángra a nemzeti park védett övezetében, Cserőg (Čerević) mellett.

Nem állt fenn a veszély, hogy a lángok átterjednek az erdős részre. A Fruška gora nemzeti park őrei és a tűzoltók közösen oltották a tüzet, amelyet minden valószínűség szerint ember okozott, és fennáll a szándékos gyújtogatás gyanúja is.

Szombaton szintén égett a hegyoldal, akkor 10 hektárnyi rét és aljnövényzet égett le a nemzeti park területén. A hétvégi tüzet rostélyozás okozhatta, az oltás több órán át tartott.

Fruška gora
tűz
gyújtogatás

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű