Ugrás a tartalomra

Újvidék: „A kiskorú bűnözés olyan probléma, amelyet a hatóság egyedül nem tud megoldani”

2014-01-25
20:23
Újvidéken növekvőben van a kiskorúak bűnözése
Újvidéken növekvőben van a kiskorúak bűnözése. Ez különösen nagy gondot jelent a 14 évnél fiatalabb elkövetők esetében, mert őket nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni – hangzott el az újvidéki rendőrség bűnüldöző részlegének sajtótájékoztatóján. 2013-ban 1030 olyan bűntényt jegyeztek fel, amelyekben kiskorúak vettek részt, míg egy évvel korábban 860 ilyen eset volt. A bűncselekmények száma ennél még nagyobb, mivel a statisztikában nem szerepelnek a 14 évnél fiatalabbak - mondják az újvidéki rendőrség illetékesei. Hangsúlyozzák: „ez egy összetett probléma, aminek nem tud a rendőrség, az ügyészség és a bíróság egyedül a végére járni. A megoldás keresésébe minden állami szervnek és a teljes társadalomnak be kell kapcsolódnia.” (Beta)

Most

13:44, Frissítve: 13:58

Évadzáró a szabadkai KDSZ-ben

Évadzárót tartott tegnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című előadást tekinthette meg a közönség a budapesti Szkéné Színház és Forte Társulattól.

Népszerű

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.