Ugrás a tartalomra

Újvidék: „A kiskorú bűnözés olyan probléma, amelyet a hatóság egyedül nem tud megoldani”

2014-01-25
20:23
Újvidéken növekvőben van a kiskorúak bűnözése
Újvidéken növekvőben van a kiskorúak bűnözése. Ez különösen nagy gondot jelent a 14 évnél fiatalabb elkövetők esetében, mert őket nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni – hangzott el az újvidéki rendőrség bűnüldöző részlegének sajtótájékoztatóján. 2013-ban 1030 olyan bűntényt jegyeztek fel, amelyekben kiskorúak vettek részt, míg egy évvel korábban 860 ilyen eset volt. A bűncselekmények száma ennél még nagyobb, mivel a statisztikában nem szerepelnek a 14 évnél fiatalabbak - mondják az újvidéki rendőrség illetékesei. Hangsúlyozzák: „ez egy összetett probléma, aminek nem tud a rendőrség, az ügyészség és a bíróság egyedül a végére járni. A megoldás keresésébe minden állami szervnek és a teljes társadalomnak be kell kapcsolódnia.” (Beta)

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.