Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Újvidéken fogták el Európa egyik legkörözöttebb bűnözőjét

2019-11-16
19:10
2019-11-16
19:38
Forrás
Szerbiai RTV, Vajma
Újvidéken került rendőrkézre a 38 éves horvát állampolgárságú Bojan Dragičević, aki a legkeresettebb bűnözők európai körözési listáján is szerepel.

A férfit öt év után csütörtökön tartóztatták le Újvidéken. Dragičević két bankrablást követett el Šibenikben, utána pedig megszökött a börtönből. A férfi 2005-ben kevesebb mint egy hónap leforgása alatt tettestársaival két alkalommal is kirabolta ugyanazt a bankfiókot, fényes nappal, játékfegyverrel. Mindkét alkalommal sikerült elmenekülnie, és a letartóztatást 2012-ig sikeresen elkerülte. Akkor Boszniában fogták el és kiadták Horvátországnak. Négy év két hónap börtönre ítélték, amit a Lepoglava börtönben kellett letöltenie. Másfél év után azonban megszökött a börtön legszigorúbban őrzött részlegéből, de még aznap megtalálták és visszavitték. 2014 áprilisában egy pulai börtönbe helyezték át, ahonnan négy hónap múlva a falat átugorva szökött meg. Azóta keresték. 2016 óta szerepel a legveszedelmesebb és legkeresettebb bűnözők európai listáján.

Bojan Dragičević
Újvidék
bűnöző
rabló
megszökött
börtön

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.