Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Újvidéken fogták el Európa egyik legkörözöttebb bűnözőjét

2019-11-16
19:10
2019-11-16
19:38
Forrás
Szerbiai RTV, Vajma
Újvidéken került rendőrkézre a 38 éves horvát állampolgárságú Bojan Dragičević, aki a legkeresettebb bűnözők európai körözési listáján is szerepel.

A férfit öt év után csütörtökön tartóztatták le Újvidéken. Dragičević két bankrablást követett el Šibenikben, utána pedig megszökött a börtönből. A férfi 2005-ben kevesebb mint egy hónap leforgása alatt tettestársaival két alkalommal is kirabolta ugyanazt a bankfiókot, fényes nappal, játékfegyverrel. Mindkét alkalommal sikerült elmenekülnie, és a letartóztatást 2012-ig sikeresen elkerülte. Akkor Boszniában fogták el és kiadták Horvátországnak. Négy év két hónap börtönre ítélték, amit a Lepoglava börtönben kellett letöltenie. Másfél év után azonban megszökött a börtön legszigorúbban őrzött részlegéből, de még aznap megtalálták és visszavitték. 2014 áprilisában egy pulai börtönbe helyezték át, ahonnan négy hónap múlva a falat átugorva szökött meg. Azóta keresték. 2016 óta szerepel a legveszedelmesebb és legkeresettebb bűnözők európai listáján.

Bojan Dragičević
Újvidék
bűnöző
rabló
megszökött
börtön

Most

15:53, Frissítve: 15:58

Sokakat csábít a szabadkai medence

A kora délutáni órákban még nem volt nagy nyüzsgés a szabadkai sétaerdei medence környékén, mégis akadtak olyanok, akik kihasználták a felmelegedést. Kicsik és nagyok egyaránt csobbantak a hűs vízben.
15:16, Frissítve: 15:25

Szigorítások Újvidéken

Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.
14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.

Népszerű

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.