Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Vádat emeltek az új-zélandi terrortámadások elkövetője ellen

2019.03.16
12:33
2019.03.16
13:59
Forrás
MTI, hirado.hu
Tömeggyilkosságért vádat emeltek a 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi terrortámadások elkövetője ellen, aki pénteken jelent meg a christchurchi körzeti bíróság előtt.

A vádlott április 5-én áll ismét a bírák elé. A mecsetek elleni támadások nyomán összesen négy embert vettek őrizetbe a hatóságok, azt még vizsgálják, hogy az őrizetbe vettek közül további két személynek milyen köze van a merényletekhez.

Tarrant öt fegyvert – félautomata puskát és pisztolyokat – használt a vérengzéshez, és van fegyvertartási engedélye.

Fotó: Tanjug via AP/Shooter's Video

Az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen követtek el terrortámadást. Egy vagy több támadó lőfegyverből tüzet nyitott az imára összegyűlt hívekre, és 49 embert meggyilkolt. A sebesültek száma 48, közülük húsz állapota súlyos.

Új-Zéland
tömeggyilkos
terrortámadás

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.