Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Vádat emeltek az új-zélandi terrortámadások elkövetője ellen

2019-03-16
12:33
2019-03-16
13:59
Forrás
MTI, hirado.hu
Tömeggyilkosságért vádat emeltek a 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi terrortámadások elkövetője ellen, aki pénteken jelent meg a christchurchi körzeti bíróság előtt.

A vádlott április 5-én áll ismét a bírák elé. A mecsetek elleni támadások nyomán összesen négy embert vettek őrizetbe a hatóságok, azt még vizsgálják, hogy az őrizetbe vettek közül további két személynek milyen köze van a merényletekhez.

Tarrant öt fegyvert – félautomata puskát és pisztolyokat – használt a vérengzéshez, és van fegyvertartási engedélye.

Fotó: Tanjug via AP/Shooter's Video

Az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen követtek el terrortámadást. Egy vagy több támadó lőfegyverből tüzet nyitott az imára összegyűlt hívekre, és 49 embert meggyilkolt. A sebesültek száma 48, közülük húsz állapota súlyos.

Új-Zéland
tömeggyilkos
terrortámadás

Most

19:02, Frissítve: 19:31

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.