Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Valamiért nem sikerül a vonatoknak a síneken maradni - újabb tartálykocsik siklottak ki

2023.01.27
11:02
2023.01.27
11:37
Forrás
Szerbiai RTV
Kisiklott két foszforsavat szállító vasúti tartálykocsi Zaječar közelében.

A ciszternák nem sérültek, nincs szivárgás és veszély – állítja közleményében a Szerbiai Vasutak. A zaječari pályaudvaron valamivel 9 óra előtt történt az eset. A közlemény szerint egy tizenkét vagonos tehervonat két kocsijáról van szó, amelyek nem borultak fel, nem sérültek meg, nincs szivárgás, sem emberre, sem a környezetre nem jelent veszélyt. A kisiklásról a tűzoltóságot értesítették, a vasúti forgalom ezen a szakaszon nem szünetel. Bő egy hónap alatt ez már a negyedik hasonló eset. Pirotnál felborult egy ammóniát szállító vagon, ott a gáz a levegőbe jutott, Pancsovánál ugyancsak tartálykocsiból ammóniaszivárgás történt, legutóbb Szabadkán siklott ki három propilént szállító kocsi.

vonat
kisiklott
kisiklott vonat

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.