Ugrás a tartalomra
Arcus/Flégó Péter

Védett madarak fogságban tartása miatt rótt ki büntetést a szabadkai bíróság

2019.12.22
21:33
2019.12.22
21:44
Forrás
subotica.com
Százötvenezer dinár értékű pénzbírsággal büntettek egy palicsi férfit 27 fokozottan védett madárfaj fogságban tartása miatt.

A.G. zöldikét, fekete és énekesrigót, pintyet, citromsármányt és seregélyeket is tartott, amelyek befogása és papírok nélküli tartása a természetvédelmi törvény értelmében tilos.

A Tartományi Természetvédelmi Intézet, a tartományi környezetvédelmi felügyelőséggel együtt vett részt az eset feltárásában. A madarakat, kivizsgálásuk és felépülésük után az illetékesek visszaengedték a természetbe. Ugyanakkor mindenkit figyelmeztetnek arra, hogy a védett állatok begyűjtése, ketrecben tartása illegális tevékenység, amely szigorúan büntetendő, és a büntetés értéke 50 000–150 000 dinár is lehet.

madár
védett madárfaj
zöldike
feheterigó
énekesrigó
pinty
citromsármány
seregély
pénzbírság

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.