Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Vezessünk a téli körülményeknek megfelelően!

2021-01-11
11:09
2021-01-11
11:20
Forrás
Szerbiai RTV
Téli gumi nélkül senki ne induljon útnak autóval, emellett azonban az is fontos, hogy minél lassabban és a kötelező távolságot betartva közlekedjünk a havas utakon - magyarázta Duško Pešić.

A szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója a téli körülményeknek megfelelő, biztonságos közlekedésről beszélt a Szerbiai RTV műsorában. A szakember arra figyelmeztet, hogy most különösen kerüljük a hirtelen fékezéseket és fordulásokat. Pešić kiemelte, nyári gumival semmiképp nem vezethetünk, de a törvény által engedélyezett négy évszakos gumiabroncsok használatát sem ajánlják ilyenkor.

Egyébként azok, akik még mindig nyári gumit használnak, 10-től 20 ezer dináros pénzbüntetést is fizethetnek. Jogi személyek esetében ez az összeg akár 800 ezer dinár is lehet. Fontos továbbá, hogy a téli felszerelés mindig nálunk legyen, az üzemanyagtartály tele legyen, és a telefonunk is fel legyen töltve, készen állva a segélyhívásra, ha esetleg elakadnánk a hóban - hangsúlyozta a szakember.

tél
sofőr
autóvezető

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű