Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Vezessünk a téli körülményeknek megfelelően!

2021.01.11
11:09
2021.01.11
11:20
Forrás
Szerbiai RTV
Téli gumi nélkül senki ne induljon útnak autóval, emellett azonban az is fontos, hogy minél lassabban és a kötelező távolságot betartva közlekedjünk a havas utakon - magyarázta Duško Pešić.

A szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatója a téli körülményeknek megfelelő, biztonságos közlekedésről beszélt a Szerbiai RTV műsorában. A szakember arra figyelmeztet, hogy most különösen kerüljük a hirtelen fékezéseket és fordulásokat. Pešić kiemelte, nyári gumival semmiképp nem vezethetünk, de a törvény által engedélyezett négy évszakos gumiabroncsok használatát sem ajánlják ilyenkor.

Egyébként azok, akik még mindig nyári gumit használnak, 10-től 20 ezer dináros pénzbüntetést is fizethetnek. Jogi személyek esetében ez az összeg akár 800 ezer dinár is lehet. Fontos továbbá, hogy a téli felszerelés mindig nálunk legyen, az üzemanyagtartály tele legyen, és a telefonunk is fel legyen töltve, készen állva a segélyhívásra, ha esetleg elakadnánk a hóban - hangsúlyozta a szakember.

tél
sofőr
autóvezető

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.