Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Pro News

Vízágyukkal oszlatták a járványügyi intézkedések ellen tüntetőket Hollandiában

2021-01-24
20:18
2021-01-24
20:30
Forrás
hirado.hu
A tüntetések az oltások, a kijárási tilalom és a járványhelyzettel járó korlátozások miatt kezdődtek.

Vízágyukat is bevetettek a tüntetők ellen Hollandiában. Vasárnap délután körülbelül kétszázötven ember gyűlt össze az amszterdami Museumplein-en, a kijárási tilalom ellen tiltakoztak. A rendőrség távozásra szólította fel a tüntetőket, ők nem engedelmeskedtek, ezután elkezdték dobálni a hatóságot. Erre válaszul a rendőrség tömegoszlatásba kezdett: gumibotot, kutyákat, lovas rendőröket és vízágyukat is bevetettek.

Eindhovenben pedig mintegy kétszáz tüntető gyűlt össze vasárnap délután, engedély nélkül, sokan maszkot sem viseltek. Ott is beavatkoztak a rohamrendőrök, és ugyancsak vízágyúkkal oszlatták a tömeget. Már szombaton nyugtalan volt a helyzet Hollandiában. Többen a kijárási tilalmat megszegve az éjszakai órákban az utcákra mentek, ahol rendbontásba kezdtek.

koronavírus
tüntetés
Hollandia
vízágyú

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.