Ugrás a tartalomra
Tanjug/Taiwan Railways Administration via AP

Vonatszerencsétlenség Tajvanon, sokan meghaltak

2018-10-21
21:16
Forrás
VajdaságMa
Kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén vasárnap, a szerencsétlenségben legalább 17-en életüket vesztették, 126-an pedig megsérültek - közölték a helyi hatóságok.

A baleset Jilan megyében történt a tengerparthoz közel. A vonat egy turisták körében népszerű vonalon haladt, amikor kisiklott, és több vagon felborult. A tajvani kormány elmondta, hogy a mentőcsapatok már megérkeztek a helyszínre. A miniszterelnököt értesítették a szerencsétlenségről. A helyi állami hírügynökség úgy értesült, hogy több mint harmincan rekedtek a roncsok alatt. 

Tajvan
vonatszerencsétlenség

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.