Ugrás a tartalomra
Tanjug

Vulin: Az elnök ellen tervezett merényletről értesültünk

2022.01.21
22:31
Forrás
Tanjug
Egy olyan bűnbanda után nyomoznak, amely merényletet tervez Aleksandar Vučić szerb államfő ellen - nyilatkozta Aleksandar Vulin.

Szerbia belügyminisztere kifejtette, hogy egy bizonyos Radoje Zvicer lehet a háttérben.

A tárcavezető elmondta, hogy az információra az Europol hívta fel a figyelmüket még január közepén. Egy EU-tagország osztotta meg velük az információkat.

A politikus elmondta, hogy jelenleg is nyomoznak az ügyben.

„Egy átfogó akciót indítottunk, hogy a bűnbanda minden tagjának kilétére fény derüljön. Aleksandar Vučić szerb elnök megölése a céljuk. A csoport élén egy montenegrói állampolgár, Radoje Zvicer áll. Szerbia elfogató parancsot adott már ki ellene.”

TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/bg

Ana Brnabić szerb miniszterelnök úgy nyilatkozott, az Aleksandar Vučić államfő elleni merényletet február első két hetére tervezték. Ez a valaha látott legkomolyabb fenyegetés - tette hozzá a kormányfő. Mint elmondta, a bűnszervezet tagjai a környező országokból és az Európai Unióból származnak. Az ő gyanúja is az, hogy Radoje Zvicer állhat a csoport élén.

Az állam végzi a feladatát, az elnök védelmét fokozták - tette hozzá a miniszterelnök.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vučić
merénylet

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.