Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

0112 - Könyvbemutató Budapesten

2023.02.09
13:44
2023.02.09
17:10
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó könyvbemutatót tartottak Budapesten. Jovana Večić 0112 címet viselő gyűjteménye 34 verset tartalmaz, magyar és szerb nyelven íródott. A könyvbemutatóhoz egy kiállítás is társult, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg az érdeklődők.

Jovana Večić saját tapasztalataiból merített ihletet. Az utóbbi években Jovana teljesen új szerepekbe került: tanár lett, megtapasztalta a felnőtté válás kihívásait és az anyaság örömeit.

„Magát a verset leírtam vagy szerbül, vagy magyarul, és utána lefordítottam. Ami érdekes volt ebben az egész folyamatban, hogy úgymond a második verzió, tehát a fordított verzió nagyon sokat hatott az elsőre. Ha volt valami kifejezés, ami jobban tetszett magyarul, vagy szerbül, azt sikerült visszafordítani és így formálták egymást a verziók.”

A könyvbemutató mellett kiállítást is tartottak, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg a látogatók.

Nada Kraus, illusztrátor: „Jovana felkeresett, először elmesélte, hogy lesz egy ilyen kötete. Majd így idővel bátorkodott megkérdezni, hogy van-e kedvem hozzá, hogy illusztráljam. Majd én is mondtam neki, hogy nagyon szívesen csinálnám, és automatikusan jött, hogy akkor csináljuk.”

A kötethez készült illusztrációk mellett a látogatók Nada festményeiben és ruhakölteményeiben is gyönyörködhettek, amelyeket gyerekkori barátnője, Katarina Stanković modell öltött magára.

„Nagyon régóta ismerjük egymást. Nagyon büszke vagyok a lányokra és mindig büszkeséggel tölt el, hogy bármilyen módon is kicsit szerepelhetek benne.”

A kötetet a Szerb Kulturális és Média Nonprofit Kft. adta ki.

könyvbemutató
Budapest

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.