Ugrás a tartalomra

0112 - Könyvbemutató Budapesten

2023.02.09
13:44
2023.02.09
17:10
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó könyvbemutatót tartottak Budapesten. Jovana Večić 0112 címet viselő gyűjteménye 34 verset tartalmaz, magyar és szerb nyelven íródott. A könyvbemutatóhoz egy kiállítás is társult, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg az érdeklődők.

Jovana Večić saját tapasztalataiból merített ihletet. Az utóbbi években Jovana teljesen új szerepekbe került: tanár lett, megtapasztalta a felnőtté válás kihívásait és az anyaság örömeit.

„Magát a verset leírtam vagy szerbül, vagy magyarul, és utána lefordítottam. Ami érdekes volt ebben az egész folyamatban, hogy úgymond a második verzió, tehát a fordított verzió nagyon sokat hatott az elsőre. Ha volt valami kifejezés, ami jobban tetszett magyarul, vagy szerbül, azt sikerült visszafordítani és így formálták egymást a verziók.”

A könyvbemutató mellett kiállítást is tartottak, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg a látogatók.

Nada Kraus, illusztrátor: „Jovana felkeresett, először elmesélte, hogy lesz egy ilyen kötete. Majd így idővel bátorkodott megkérdezni, hogy van-e kedvem hozzá, hogy illusztráljam. Majd én is mondtam neki, hogy nagyon szívesen csinálnám, és automatikusan jött, hogy akkor csináljuk.”

A kötethez készült illusztrációk mellett a látogatók Nada festményeiben és ruhakölteményeiben is gyönyörködhettek, amelyeket gyerekkori barátnője, Katarina Stanković modell öltött magára.

„Nagyon régóta ismerjük egymást. Nagyon büszke vagyok a lányokra és mindig büszkeséggel tölt el, hogy bármilyen módon is kicsit szerepelhetek benne.”

A kötetet a Szerb Kulturális és Média Nonprofit Kft. adta ki.

könyvbemutató
Budapest

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.