Ugrás a tartalomra
Tanjug/Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures via AP

11 Oscar-jelölést kapott a Joker

2020-01-13
15:16
Forrás
MTI, HVG
A Joker című filmet jelölte a legtöbb, 11 kategóriában az amerikai filmakadémia Oscar-díjra hétfőn Los Angelesben.

Tóth Barnabás filmje, az Akik maradtak nem kapott jelölést. Közép-európai idő szerint hétfő délután hozták nyilvánosságra az idei Oscar-díjak jelöltjeit. A legfontosabb kategóriákban a Joker mellett Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy... Hollywood, továbbá az Élősködők, az 1917, az Aszfalt királyai, illetve a netflixes filmek közül Martin Scorsese Az ír című alkotása és a Házassági történet is esélyes arra, hogy bezsebeljen néhány szobrot. A több mint 9000 tagot számláló Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjait 92. alkalommal adják át: idén a tavalyinál jóval korábban, február 9-én tartják a ceremóniát a Los Angeles-i Dolby Színházban, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan idén is műsorvezető nélkül.

Oscar-jelölés
Joker
Filmakadémia

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.