Ugrás a tartalomra

122 év után ismét felavatták a millenniumi emlékművet Nagykikindán

2018.11.11
15:02
2018.11.11
16:45
Forrás
Vajdasági RTV
Szent Ferenc római katolikus templom kertjében Német László nagybecskereki megyéspüspök ünnepélyes keretek között áldotta meg az 1896. november 8-án állított emlékoszlopot.

Koncz Tibor emlékeztetett arra, hogy az obeliszk a hívek adományából készült és eredetileg az általános iskola udvarában állt. Néhány év után azonban eltávolították, de a több mint száz éves emlékművet megőrizték és most ismét a régi fényében tündököl - tette hozzá a nagykikindai plébános. Több mint ezer éve vagyunk ezen a vidéken és továbbra is itt szándékozunk maradni, hiszen egy multikulturális környezet csak úgy létezhet, ha kölcsönösen megbecsüljük egymást - tette hozzá Koncz Tibor atya.

Nagykikinda

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.