Ugrás a tartalomra

125 éve született Tamási Áron

2022.07.25
14:28
2022.07.25
20:25
Forrás
Pannon RTV
Az emlékév keretein belül több programot is szerveznek, melynek célja az író életművének hirdetése és a fiatalság körében való népszerűsítése.

Ezen programok közé tartozik a Tamási Áron 125 című kerítéskiállítás is, amelyet ma nyitott meg Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Budapesten.

„Olyan hívószó a magyarság és fiatalok számára, amit ki kell használnunk annak érdekében, hogy egyre több gyerekkel, fiatallal szerettessük meg az olvasást. Élményt nyújtsunk nekik az olvasás által. Ez által úgy gondolom, nem csak Tamási Áronra világítunk rá, hanem az erdélyi magyarságra is, illetve a székelységre is, hiszen az ő irodalmi művei alapvetően összefüggnek a székelységgel, a székely nyelvjárással, szokásokkal, hagyományokkal, elválaszthatatlan a kettő egymástól.”

Tamási Áron
Budapest

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.