Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

125 éve született Tamási Áron

2022.07.25
14:28
2022.07.25
20:25
Forrás
Pannon RTV
Az emlékév keretein belül több programot is szerveznek, melynek célja az író életművének hirdetése és a fiatalság körében való népszerűsítése.

Ezen programok közé tartozik a Tamási Áron 125 című kerítéskiállítás is, amelyet ma nyitott meg Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Budapesten.

„Olyan hívószó a magyarság és fiatalok számára, amit ki kell használnunk annak érdekében, hogy egyre több gyerekkel, fiatallal szerettessük meg az olvasást. Élményt nyújtsunk nekik az olvasás által. Ez által úgy gondolom, nem csak Tamási Áronra világítunk rá, hanem az erdélyi magyarságra is, illetve a székelységre is, hiszen az ő irodalmi művei alapvetően összefüggnek a székelységgel, a székely nyelvjárással, szokásokkal, hagyományokkal, elválaszthatatlan a kettő egymástól.”

Tamási Áron
Budapest
Potápi Árpád János

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.