Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

130 alkotás az idei palicsi filmfesztiválon

2021.06.17
12:08
2021.06.17
12:15
Forrás
Pannon RTV
A 28. Európai Filmek Palicsi Fesztiválját idén is a hagyományos időpontban, július 17-e és 23-a között rendezik meg. A palicsi Nyári Színpad mellett az Eurocinema, az Abbázia és a Lifka mozikban, illetve Szabadka főterén is vetítenek majd filmeket.

A palicsi filmfesztiválon több mint 130 filmet láthatnak az érdeklődők, amelyeket 15 kategóriába sorolnak a szervezők. Idén először fesztiválműhelyt is szerveznek Palicson bloggerek, vloggerek és influenszerek számára.

Az előfesztivált hagyományos módon a Best of Europe, azaz Európa legjobb filmjei kategóriával nyitják, amely során az előző évben bemutatott alkotásokat vetítik, míg az európai klasszikusokat Szabadkán, a központban láthatják majd a nézők. Az esemény során a szegedi Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra és az Európai Filmdíj - Legjobb rövidfilm kategóriájára válogatott filmeket is bemutatják. A filmvetítések mellett könyvbemutatók, kiállítások, panelbeszélgetések és zenei programok várják az érdeklődőket.

palicsi filmfesztivál
Európai Filmek Palicsi Fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:55, Frissítve: 13:45

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű