Ugrás a tartalomra

134 éve ezen a napon született Kosztolányi Dezső

2019.03.29
07:49
2019.03.29
12:18
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán kétnapos rendezvénysorozattal tisztelegnek az író, költő, műfordító emléke előtt.

Folytatódik a 26. Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Szabadkán. Délelőtt 10-kor konferencia vette kezdetét a Városi Könyvtár olvasótermében, ahol előadást tartott Szőcs Géza Kossuth-díjas költő, Kovács Ida a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa és Urbán László, irodalomtörténész. Az értekezés résztvevői az előadások után megkoszorúzzák a szabadkai születésű költő mellszobrát a Svetozar Marković Gimnázium előtt.

Mihályi Katalin, a szervezőbizottság tagja elmondta, hogy a 134 éve született költő hagyatéka a mai napig fontos és követendő példa maradt nemcsak a kortárs irodalmi generáció, de a fiatalok számára is: „A születésnapon kerül sor a tudományos tanácskozásra, ez a 90-es évek legeleje óta így van. Varga Lakatos Gizelláék honosították meg a Kosztolányi Napokat, és a legnehezebb években, a 90-es évek legelején is mindig megtartották. Mindig rangos előadókat hívtak és még mindig tudnak újat mondani az előadók Kosztolányiról.”

Kosztolányi Dezső
Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.