Ugrás a tartalomra

150. évadját ünnepli a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ

2021.09.30
16:17
2021.09.30
17:25
Forrás
Pannon RTV
Számos kiállítással, táncházakkal és sok más rendezvénnyel várják az elkövetkező hónapokban az érdeklődőket. Az intézmény képviselői sajtótájékoztatón ismertették a legközelebbi programokat és a jubileumi évhez kapcsolódó újdonságokat.

A Népkör Magyar Művelődési Központ összesen 150 programot tervez megvalósítani a 150. évadjában. A jubiláris év alkalmából új logó is készült, a szakosztályok tagjai számára pedig új női és férfi pólót terveztek. Emellett megújult az intézmény honlapja is. Már az új felületet láthatja, aki rákeres a Népkör honlapjára. Bodrogi Béla, a központ főtitkára hangsúlyozta, hogy az intézmény számára nagyon fontosak az elmúlt években kapott elismerések. „A Pro Urbe díjtól kezdve 2002-ben, 2011-ben Orbán Viktor miniszterelnök úr aláírásával ellátott Kisebbségekért Díjat, ugyanakkor a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség aranyplakettjét ugyanabban az évben, és itt van az asztalon a legfrissebb, amelyet augusztus 19-én vettünk át Budapesten.”

A programsorozat részeként szeptemberben már tartottak egy táncházat, amit az évad minden hónapjában meg fognak szervezni. Rumenyákovity Szilvia művelődésszervező elmondta, hogy október 20-án Nemzetközi Ex-Libris Kiállítás és díjkiosztó lesz, melynek a témája szintén a 150. jubileumhoz kötődik. „A jubileumi évad ünnepi gálaműsora október 24-én lesz, este 6 órától, díjakat és elismeréseket is kiosztunk. A díjazottak a Népkör tagjai, szakosztályvezetői és az elnökségi tagjai által jelölt népkörösök és azok a személyek, akik részt vesznek, vagy valamilyen módon támogatják a Népkör munkáját.”

Jelenleg a Népkör körgalériájában a vajdasági magyar közösségek hagyományos viseletének kiállítása tekinthető meg. Ezt az anyagot az érdeklődő iskolákban is szeretnék bemutatni, hogy a vajdasági diákok is megismerkedjenek a különböző népviseletekkel. Érdekesség, hogy ezekből a fotókból kártyalapokat készítettek egy újragondolt Fekete Péter kártyajátékhoz.

Népkör
Népkör Magyar Művelődési Központ
ünneplés
programok

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.