Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

150 éves a kúlai Népkör

2018-04-14
14:52
2018-04-14
16:52
Forrás
Pannon RTV
150 éves a kúlai Népkör címmel jelent meg a Vajdaság legrégebbi magyar művelődési egyesületének másfél évszázados történetét bemutató kiadvány.

A kötetet a helyi Népkörben mutatták be a jubileumi ünnepségen, együtt Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnökének Nem éltünk gyöngyszigeten című könyvével. A 150 éves a kúlai Népkör című kötet teljes egészében tartalmazza a 140. jubileumra megjelent összefoglaló írást, amelyet Juhász András szerkesztett. Az elmúlt tíz év működését, munkáját pedig Hugyik Karolina, kúlai magyartanárnő, a Népkör tagja vetette papírra gazdag képanyaggal illusztrálva.

Hugyik Karolina, szerkesztő: „A bővített kiadásban szerepel a jelenlegi szakcsoportjaink bemutatása, tevékenységük, az elmúlt tíz évben való vendégszerepléseik, fellépéseik, valamint olyan dokumentumok, amik a Népkör elmúlt tíz évében változtak. Történt változtatás az alapszabályzatban, tartalmazza a Népkör épületének felújításának folyamatát, a végeredményt, azokat az újabb rendezvényeket, melyek az elmúlt 10 évben kezdődtek és a régiek folytatásának az elmúlt tíz évbeli történetét.”

Kúla
Népkör
könyvbemutató

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.