Ugrás a tartalomra

150 éves a kúlai Népkör

2018.04.14
14:52
2018.04.14
16:52
Forrás
Pannon RTV
150 éves a kúlai Népkör címmel jelent meg a Vajdaság legrégebbi magyar művelődési egyesületének másfél évszázados történetét bemutató kiadvány.

A kötetet a helyi Népkörben mutatták be a jubileumi ünnepségen, együtt Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnökének Nem éltünk gyöngyszigeten című könyvével. A 150 éves a kúlai Népkör című kötet teljes egészében tartalmazza a 140. jubileumra megjelent összefoglaló írást, amelyet Juhász András szerkesztett. Az elmúlt tíz év működését, munkáját pedig Hugyik Karolina, kúlai magyartanárnő, a Népkör tagja vetette papírra gazdag képanyaggal illusztrálva.

Hugyik Karolina, szerkesztő: „A bővített kiadásban szerepel a jelenlegi szakcsoportjaink bemutatása, tevékenységük, az elmúlt tíz évben való vendégszerepléseik, fellépéseik, valamint olyan dokumentumok, amik a Népkör elmúlt tíz évében változtak. Történt változtatás az alapszabályzatban, tartalmazza a Népkör épületének felújításának folyamatát, a végeredményt, azokat az újabb rendezvényeket, melyek az elmúlt 10 évben kezdődtek és a régiek folytatásának az elmúlt tíz évbeli történetét.”

Kúla
Népkör
könyvbemutató

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.