Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

150 éves a kúlai Népkör

2018-04-14
14:52
2018-04-14
16:52
Forrás
Pannon RTV
150 éves a kúlai Népkör címmel jelent meg a Vajdaság legrégebbi magyar művelődési egyesületének másfél évszázados történetét bemutató kiadvány.

A kötetet a helyi Népkörben mutatták be a jubileumi ünnepségen, együtt Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnökének Nem éltünk gyöngyszigeten című könyvével. A 150 éves a kúlai Népkör című kötet teljes egészében tartalmazza a 140. jubileumra megjelent összefoglaló írást, amelyet Juhász András szerkesztett. Az elmúlt tíz év működését, munkáját pedig Hugyik Karolina, kúlai magyartanárnő, a Népkör tagja vetette papírra gazdag képanyaggal illusztrálva.

Hugyik Karolina, szerkesztő: „A bővített kiadásban szerepel a jelenlegi szakcsoportjaink bemutatása, tevékenységük, az elmúlt tíz évben való vendégszerepléseik, fellépéseik, valamint olyan dokumentumok, amik a Népkör elmúlt tíz évében változtak. Történt változtatás az alapszabályzatban, tartalmazza a Népkör épületének felújításának folyamatát, a végeredményt, azokat az újabb rendezvényeket, melyek az elmúlt 10 évben kezdődtek és a régiek folytatásának az elmúlt tíz évbeli történetét.”

Kúla
Népkör
könyvbemutató

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.