Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

150 éves a kúlai Népkör

2018-04-14
14:52
2018-04-14
16:52
Forrás
Pannon RTV
150 éves a kúlai Népkör címmel jelent meg a Vajdaság legrégebbi magyar művelődési egyesületének másfél évszázados történetét bemutató kiadvány.

A kötetet a helyi Népkörben mutatták be a jubileumi ünnepségen, együtt Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnökének Nem éltünk gyöngyszigeten című könyvével. A 150 éves a kúlai Népkör című kötet teljes egészében tartalmazza a 140. jubileumra megjelent összefoglaló írást, amelyet Juhász András szerkesztett. Az elmúlt tíz év működését, munkáját pedig Hugyik Karolina, kúlai magyartanárnő, a Népkör tagja vetette papírra gazdag képanyaggal illusztrálva.

Hugyik Karolina, szerkesztő: „A bővített kiadásban szerepel a jelenlegi szakcsoportjaink bemutatása, tevékenységük, az elmúlt tíz évben való vendégszerepléseik, fellépéseik, valamint olyan dokumentumok, amik a Népkör elmúlt tíz évében változtak. Történt változtatás az alapszabályzatban, tartalmazza a Népkör épületének felújításának folyamatát, a végeredményt, azokat az újabb rendezvényeket, melyek az elmúlt 10 évben kezdődtek és a régiek folytatásának az elmúlt tíz évbeli történetét.”

Kúla
Népkör
könyvbemutató

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.