Ugrás a tartalomra

18 film versenyez a FEST-en

2021.05.08
14:16
Forrás
VajdaságMa
Megnyílt a 49. FEST, a Belgrádi Nemzetközi Filmfesztivál.

A megnyitón Rade Šerbedžija színész és Puriša Đorđević rendező a Belgrádi Győztes díjat vehette át a filmművészetben való kiemelkedő teljesítményért. Tegnap Simon Stone ausztrál filmrendező Ásatás című filmét vetítették le, amellyel kezdetét vette a 49. FEST. A fő versenyprogram 18 filmet ölel fel 12 országból, három alkotás szerbiai. A magyarországi Horváth Lili a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását mutatja be. A fesztivál Gála nevű programsorozata, amely hagyományosan a legtöbb vendéget vonzza, számos díjazott és Oscar-díjas filmet kínál majd a közönségnek. 

FEST
Belgrád
filmfesztivál

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.