Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

18 film versenyez a FEST-en

2021.05.08
14:16
Forrás
VajdaságMa
Megnyílt a 49. FEST, a Belgrádi Nemzetközi Filmfesztivál.

A megnyitón Rade Šerbedžija színész és Puriša Đorđević rendező a Belgrádi Győztes díjat vehette át a filmművészetben való kiemelkedő teljesítményért. Tegnap Simon Stone ausztrál filmrendező Ásatás című filmét vetítették le, amellyel kezdetét vette a 49. FEST. A fő versenyprogram 18 filmet ölel fel 12 országból, három alkotás szerbiai. A magyarországi Horváth Lili a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását mutatja be. A fesztivál Gála nevű programsorozata, amely hagyományosan a legtöbb vendéget vonzza, számos díjazott és Oscar-díjas filmet kínál majd a közönségnek. 

FEST
Belgrád
filmfesztivál

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.